Proje Uzmanlığı Sertifika Programı 6. Dönem Kayıtları başladı

tüm detaylar için    http://sem.ikc.edu.tr/kurslar/proje

----------------------------------------------------------------------------------------------------

KONAKLAMA

İl dışında gelen kursiyerlerimiz için Double Tree HILTON IZMIR'de İKÇÜSEM kursiyerlerine özel fiyat.

Standart oda - sng 150TL(dbl 190TL)

Superior oda - sng 180TL(dbl 220TL)

Junior Suite oda - sng 220TL(dbl 260TL)

Suite oda - sng 270TL(dbl 310TL)

*** Rezervasyonlarımıza açık büfe kahvaltı dahil, %8 KDV hariçtir. Oda sayıları sınırlıdır.

*** Rezervasyonlar sadece İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından yapılmaktadır. Rezervasyon için kurs kaydınızın gerçekleşmiş olması şartı vardır.

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ VE PEGENS ULUSLARARASI PROJE ENSTİTÜSÜ İŞBİRLİĞİYLE

PROJE UZMANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI

EĞİTİMİN AMAÇ VE KAPSAMI

Proje uzmanlığı sertifika programı ülkemizde insan kaynağı açısında ciddi anlamada sıkıntısı çekilen proje üretimi ve uygulamaları alanlarında eğitim vermeyi ve bu alanlarda çeşitli düzeylerde çalışan uzman sayısını arttırmayı hedeflemektedir. Katılımcılar açısından yeni ufaklar açmaya aday, son derece prestijli ve potansiyel olarak kazançlı başlı başına bir mesleki eğitimdir.

Son yıllarda ülkemiz özellikle Avrupa birliği adaylık ve uyum sürecinin ilerlemesi ile proje fonları açısından büyük bir potansiyele kavuşmuştur. Bölgesel kalkınma ajanslarının yaygınlaşması ve ulusal proje fon kurumlarının hızla büyüyen bu alana katılımıyla ve sundukları desteklerle birlikte proje uzmanlığı alanında insan kaynağı ihtiyacı büyük boyutlara ulaşmıştır. Ancak mevcut fonların zenginliğinin aksine bunları elde edebilmek için gerekli proje uzmanı sayısı son derece yetersiz kalmış ve ülkemiz bunun bedelini milyarlarca avroluk fonlardan pay alamayarak ödemiş ve halen ödemektedir. Kamu kuruluşları, özel sektör ve diğer tüm üretim ve hizmet sektörlerinde çalışanlara hitap eden proje uzmanlığı eğitimi sertifika programı kariyeriniz için önemli bir fırsattır.

EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR

Proje uzmanlığı eğitiminde meslek veya alan sınırlaması yoktur. En az lise öğrenimini tamamlamış olan herkes bu programa katılabilir. Akademisyenler, mühendisler, doktorlar, avukatlar, üniversite lisans ve lisansüstü öğrencileri ve diğer branş ve alanlardan herkesin katılabileceği bir sertifika programıdır.

PROJE UZMANLIĞI EĞİTİMİNİN GETİRİSİ NEDİR

Bu eğitimi alan kişilerin başlıca çalışma alanları şunlardır;

• Proje Uzmanlığı

• Proje Yazarlığı

• Proje Danışmanlığı

• Bağımsız Proje Denetçiliği

Yukarıda sayılan alanların yanı sıra Avrupa birliği uyum sürecinde çeşitli kuruluşlarda görev alan ya da almak isteyenler için mutlaka sahip olunması gereken bir sertifikadır. Bireysel proje çalışması yapmak isteyenler, özel sektörde faaliyet gösteren ve hibe desteği almak isteyen firma ve kuruluşlarda görev yapanlar, kamu kuruluşları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve dernekler bünyesinde faaliyet gösteren herkes için son derece faydalı ve kariyerlerine büyük bir artı değer olarak işlenecek önemli bir sertifikalı eğitimdir. Bu sertifikaya sahip olarak CVlerinizde yer alması dahi iş ve eğitim hayatınız boyunca önemli kazanımlar ve öncelikler edinmenizi sağlayacaktır.

PROJE UZMANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI HANGİ FONLARA YÖNELİK

Proje uzmanlığı eğitimi belirli bir fon alanıyla sınırlandırılmamıştır. Mevcut tüm fonları kapsamaktadır. Eğitimde uzmanlığı verilen proje döngüsü yönetimi ve mantıksal çerçeve yaklaşımı mevcut proje fon başvurularının temel alt yapısı ve ana sistematiğidir. Bu sertifika eğitimine katılanlar proje fon kuruluşu fark etmeksizin proje yazım ve uygula süreçleri için gerekli nitelikler konusunda eğitilecektir. Bu fonların en yaygın olanları şunlardır:

• AVRUPA BİRLİĞİ HİBE VE DESTEK FONLARI

• TÜBİTAK (TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU)

• KOSGEB (KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİYİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI)

• KALKINMA AJANSLARI

• TTGV (TÜRKİYE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VAKFI)

• FP7 (AVRUPA BİRLİĞİ 7. ÇERÇEVE PROGRAMI)

EĞİTİM DÖNEMLERİ

2013 - 2014 YILI EĞİTİM PROGRAMI

1. DÖNEM EĞİTİM: 14-15 ARALIK 2013 (CUMARTESİ-PAZAR)

2. DÖNEM EĞİTİM: 21-22 ARALIK 2013 (CUMARTESİ-PAZAR)

3. DÖNEM EĞİTİM: 18-19 OCAK 2014 (CUMARTESİ-PAZAR)

4. DÖNEM EĞİTİM: 8-9 ŞUBAT 2014 (CUMARTESİ-PAZAR)

5. DÖNEM EĞİTİM: 15-16 MART 2014 (CUMARTESİ-PAZAR)

6. DÖNEM EĞİTİM: 24-25 MAYIS 2014 (CUMARTESİ-PAZAR)

NOT: Yukarıda belirtilen tarihlerde düzenlenecek eğitimler kontenjanlarla sınırlıdır.

EĞİTİM ÜCRETİ: 990 TL (KREDİ KARTINA 12 TAKSİT İMKANI BULUNMAKTADIR)

KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ MENSUPLARI İÇİN EĞİTİM ÜCRETİ (%10 İNDİRİMLİ): 891 TL

EĞİTİM SÜRESİ: 2 GÜN (16 SEMİNER)